Elke dag opnieuw zitten we driemaal aan tafel. Primaire behoefte nummer één is en blijft onze voeding! Het is belangrijk af en toe eens stil te staan bij de vraag hoe dit voedsel wordt geteeld. Bioboerderij Lincelam wil graag deze verantwoordelijkheid opnemen en mee deel uitmaken van de boeiende zoektocht naar een nieuwe landbouw voor de toekomst. 

In de eerste plaats is kleinschaligheid belangrijk. In plaats van grote monoculturen liever een grote diverstiteit aan gewassen op een kleine oppervlakte. Niet alleen werken we zo nog meer samen met de natuur. De afwezigheid van grote machines stelt ons in staat heel creatief om te gaan met de beschikbare oppervlakte. Houtkanten, poelen en andere waardevolle natuurelementen krijgen een plaats, om de diversiteit aan planten en dieren te maximaliseren. Om deze manier van boeren leefbaar te maken is rechtstreekse afzet onontbeerlijk. Maar misschien een nog belangrijkere reden om te kiezen voor die korte keten is dat hiermee de weg van boer naar bord zo kort mogelijk wordt gemaakt. Een supervers product op je bord tot resultaat!

Voor dit seizoen ligt de focus op het biologisch telen van een ruim aanbod groenten en kleinfruit. Maar graag willen we de komende jaren meer en meer aandacht besteden aan het telen van meerjarige groenten en andere doorlevende gewassen. Onder andere het concept van voedselbossen en het permacultuur-gedachtengoed zijn hierbij belangrijke bronnen van inspiratie.