Wortelen los

1,95

Categorie:
Beschrijving

De wortelen zoals we die vandaag in de winkel of in de groentetuin terugvinden zijn nog relatief nieuw. Het was pas in de tweede helft van de 19de eeuw dat Franse boeren oranje worteltjes kweekten. Voordien waren deze wortelgewassen donkerpaars tot bijna zwart en werden ze vooral gebruikt voor hun geneeskrachtige werking.

Rauwe wortelen zijn heerlijk uit het vuistje of met een dipsaus bij het aperitief. Geraspt doen ze het uitstekend bij slaatjes of gewoon als garnituur op het bord. Als je de wortelen kookt, stoomt of stooft, kan je ze eerst in reepjes, dobbelstenen of andere figuren snijden. Houd de kooktijd steeds zo kort mogelijk om smaak en voedingsstoffen te behouden. Wortelen zijn lekker op zich of in combinatie met andere groenten. Ook wortelpuree staat bij velen op het wekelijks menu. Je kan wortelen zelfs bij het dessert eten in een voedzame wortelcake.