LogoLogoLogoLogoLogo
  • Over Lincelam
    • What’s in a name
    • Onze visie
    • Kleine schaal
    • Korte Keten
    • Doorlevende Gewassen
    • Vegan Landbouw
    • Den boer
    • Foto’s
  • Webwinkel
  • Recepten
  • Blog
  • Contact
  • Français
  • €0,00
  • Over Lincelam
    • What’s in a name
    • Onze visie
    • Kleine schaal
    • Korte Keten
    • Doorlevende Gewassen
    • Vegan Landbouw
    • Den boer
    • Foto’s
  • Webwinkel
  • Recepten
  • Blog
  • Contact
  • Français
  • €0,00

Pompoenhummus

pompoenhummus

– 150gr gedroogde kikkererwten, ca.8u laten weken

– 250gr pompoen, in stukken gesneden

– 1 teentje look

– 1/2 citroen, geperst

– 1 soeplepel tahini

– 4 soeplepels olijfolie, extra vierge

– 1/2 koffielepel paprikapoeder

– 1/2 koffielepel kaneel

– 1 koffielepel gemalen komijn

– snufje gedroogde chilipeper

– peper & zout

 

Giet de kikkererwten af en spoel ze na. Vul een kom met water en een snufje zout en laat de kikkererwten hierin koken. Na 10 min. de pompoenstukken toevoegen en laat nog 10 min. koken. Giet het kookvocht af. Voeg de overige ingrediënten aan de pompoen en kikkererwten toe en mix fijn. Voeg water toe tot je een smeuïge massa bekomt. Serveer koud. Heerlijk op een stukje brood, pittabroodje, … of als dipsausje. Smakelijk!

Date

03/12/2016

Category

Recept