25 september 2023

We naderen het einde van de septembermaand en konden onderweg al even proeven van wat herfstig weer. En toch geeft de zomer zich niet zomaar gewonnen. De komende week mogen we genieten van droog en zonnig weer: leuk voor op de markt alleszins en ideaal ook voor onze verdere opkuis van het veld. We hebben namelijk grootse plannen de komende weken (en maanden?). Als deel van een algemene herindeling op ons veld, krijgen binnenkort onze tunnelserres allemaal een nieuwe plaats. Goed voor onze workflow vooral, maar evenzeer van groot belang om de bodem onder die serres wat welverdiende rust te geven. Een werkje waar we wel even zoet mee zullen zijn.

Maar de vraag zal vooral zijn wat we eerst zullen doen (zoals wel vaker het geval is). Want samen met dat zomerachtig herfstweer, blijven tomaten, aubergines, paprika’s en basilicum het beste van zichzelf geven. Tegelijkertijd moeten weldra pompoenen, winterkolen, bieten en ajuinen allemaal het veld af en een opslagplaats krijgen. En tussendoor nog wat planten, wieden, oogsten, markten, bestellingen klaarmaken, …

Komend weekend is het ‘Weekend van de Klant’. De ideale gelegenheid om onze klantenkaart te introduceren aan ons marktkraam. Deze week helpen we jullie alvast op weg naar die eerste volle spaarkaart. Je krijgt namelijk je eerste stempel cadeau ter ere van het Weekend van de Klant! En jawel, ook woensdag in Veurne vieren we al mee. Bij een volle spaarkaart zal je een gratis ‘product van de week’ kunnen uitkiezen.

Tot binnenkort

Boer Bert & Team Lincelam