Onze visie
Elke dag opnieuw zitten we driemaal aan tafel. Primaire behoefte nummer één is en blijft onze voeding! Het is belangrijk af en toe eens stil te staan bij de vraag hoe dit voedsel wordt geteeld en waar het vandaan komt. Bioboerderij Lincelam wil graag deze verantwoordelijkheid opnemen en mee deel uitmaken van de boeiende zoektocht naar een nieuwe landbouw voor de toekomst. Vier speerpunten waarmee we aan de slag gaan:
In de eerste plaats is kleinschaligheid belangrijk. In plaats van grote monoculturen telen we liever een grote diverstiteit aan gewassen op een kleine oppervlakte. Niet alleen werken we zo nog meer samen met de natuur. De afwezigheid van grote machines stelt ons in staat heel creatief om te gaan met de beschikbare oppervlakte. Houtkanten, poelen en andere waardevolle natuurelementen krijgen een plaats, om de diversiteit aan planten en dieren te maximaliseren.
Om kleinschalige landbouw leefbaar te maken en te houden is rechtstreekse afzet onontbeerlijk. Maar misschien een nog belangrijkere reden om te kiezen voor die korte keten is dat hiermee de weg van boer naar bord zo kort mogelijk wordt gemaakt. Een supervers product op je bord tot resultaat!
Momenteel ligt de focus op het telen van een grote diversiteit aan groenten en kleinfruit. In ons streven naar een steeds duurzamere vorm van landbouw proberen we geleidelijk aan meer doorlevende gewassen te telen en incorporeren in ons aanbod. Hiervoor laten we ons graag inspireren door het concept van voedselbossen en het permacultuur-gedachtengoed.
Als gecertifieerd biologische boerderij gebruiken wij geen chemische mest- en sproeistoffen, maar we gaan nog een stap verder. Sinds 2018 is onze boerderij lid van ‘The Vegan Organic Network’ (VON) en onderschrijven we de principes van ‘Stockfree Farming’. Sinds 2019 zijn we ook aangesloten bij het ‘Netwerk voor biocyclische-veganlandbouw in Nederland en Vlaanderen’. Het belangrijkste verschil met de gewone biologische landbouw is het mijden van alle dierlijke meststoffen of andere rest-/bijproducten uit de veeteelt (bloedmeel, beendermeel, vismeel, …). Liever bouwen wij aan een vruchtbare bodem met behulp van plantaardige compost, groenbemesters, vruchtwisseling, …
Regio
€5 leveringskost, gratis levering vanaf €100.
Woensdag:
- Regio De Panne, Veurne, Koksijde, Nieuwpoort (16u – 18u)
- Regio Diksmuide (16u – 18u)
- Regio Ieper (17u – 18u30)
Vrijdag:
- Regio De Panne, Veurne, Koksijde, Nieuwpoort (11u – 13u)
- Regio De Panne, Veurne, Koksijde, Nieuwpoort (16u – 18u)
- Regio Diksmuide (14u30 – 15u30)
- Regio Ieper (17u – 18u30)
Geen leveringskost
Woensdag:
- Marktkraam Veurne (10u – 13u)
- Wereldwinkel Veurne (14u - 16u30)
- Koelcel boerderij Leisele (15u - 18u)
- D’Hondtstraat 17, Ieper (18u30 - 20u30)
Vrijdag:
- Marktkraam Nieuwpoort (10u - 13u)
- Wereldwinkel Diksmuide (14u30 - 17u30)
- Wereldwinkel Veurne (16u - 18u)
- Koelcel boerderij Leisele (16u - 18u)
- D’Hondtstraat 17, Ieper (18u30 - 20u30)
Zaterdag:
- Marktkraam De Panne (10u - 13u)
- Koelcel Surfburger De Panne (18u - 20u)
What’s in a name
Leisele, het dorp waar ons veld gelegen is, was in de Middeleeuwen gekend onder de naam ‘Lincelam. Etymologisch is het een samenvoeging van de Germaanse woorden ‘lindo’ (= lindeboom) en ‘Sali’ (= uit één ruimte bestaande woning’). Vrij vertaald betekent Lincelam dus ‘het kleine huisje bij de Lindeboom’!
Ontdek ons aanbod
eigen teelt!