11 september 2023

Begin september. De zomerse hitte van de afgelopen dagen houdt elke gedachte aan de naderende herfst ver weg. De vruchtgewassen vinden nu al vele weken overvloedig en probleemloos hun weg van ons veld tot in jouw bord. De eerste planting komkommers werd reeds opgeruimd en ook de tweede lichting loopt stilaan op zijn einde. Paprika’s, aubergines en tomaten hebben het daarentegen nog volledig naar hun zin en genieten met volle teugen van de hoge temperaturen. En toch wijst het veld ons ook op wat er onvermijdelijk komen zal. De eerste pompoenen en sluitkolen zijn oogstklaar en pronkten al in ons marktkraam. We laten de herfstprei nog wat verder dikken, ook al zal dat niet lang meer hoeven te duren.

Samen met de groenten groeit ook het ‘minder gewenst’ kruid meer dan weelderig. Alsof het een jaarlijkse traditie is geworden rond deze tijd van het jaar, heeft het wiedwerk nogal wat achterstand opgelopen. Het bulk van onze tijd gaat namelijk naar het oogsten van de overvloed die het veld nu biedt. We kijken uit naar het einde van de verlofperiodes, om met het voltallige team weer orde op zaken te stellen.

Net zoals de oogst op het veld, is het op onze nieuwe marktdag in Veurne eveneens ‘vollenbak gank’. Des te meer nu we onze vaste standplaats kregen vlakbij de fontein, centraal op de Grote Markt. Het was een plezier om afgelopen woensdag zoveel bekende en nieuwe gezichten te zien!

We zijn verheugd om nu ook de eerste afhaalpunten te kunnen aankondigen: extra opties dus om aan onze verse bioproducten te geraken. Voortaan kan je jouw bestelling gewoon komen afhalen op onze boerderij in Leisele, dit op woensdagnamiddag (15u tot 18u) en vrijdagnamiddag (13u tot 17u). We zetten deze voor jou klaar in onze koelcel. Tweede afhaalpunt: Surfburger in De Panne op zaterdagnamiddag (15u tot 19u). Ook hier krijgt jouw pakket een plaats in de koelcel tot je dit komt afhalen. Derde afhaalpunt: D’Hondtstraat 17 in Ieper, het thuisadres van boer Bert. Hier kun je op woensdagavond tussen 18u en 19u terecht om jouw pakket op te halen. Alle details voor een vlotte afhaling worden je toegestuurd na het plaatsen van je bestelling. Volg ons zeker ook via Facebook of Instagram om steeds op de hoogte te blijven van verdere ontwikkelingen, want nog meer afhaalpunten zijn in de maak…

Tot binnenkort

Boer Bert & Team Lincelam