09 oktober 2023

We gaan al richting midden oktober, maar aan het weer zou je dat niet zeggen. Droog, zonnig en al bij al aangenaam warm. Heel wat pompoenen, kolen, aardappelen en bieten vonden ondertussen reeds een bestemming elders. Maar er blijven er nog voldoende achter op het veld om werkzekerheid te garanderen. We zijn er niet treurig om uiteraard…

Terwijl we nog volop blinkende aubergines en paprika’s plukken, is ook het preiseizoen nu ten volle aangebroken op het Lincelam-veld. Bij ons geen grote machines die hiervoor het veld overwalsen. Het is veelal boer Lander die je, met de spade in de aanslag, tussen de preiplanten kunt terugvinden. Ondertussen is boerin Alexia tomaten aan het plukken of al dat groens op veld tot mooie bussels en gevulde kisten aan het verwerken. En als boerin Evelien even niet aan het bakken of aan het markten is, dan is ze gegarandeerd boontjes aan het plukken.

Op de markt werd onze nieuwe klantenkaart met groot enthousiasme in ontvangst genomen. Blijkt dat velen onder jullie maar al te graag aan het sparen gaan voor wat lekkers van ons veld. De komende week zal dat een prachtige savooikool of een schone groene selder kunnen zijn, die bij deze worden genomineerd tot product van de week. Kreeg je nog geen spaarkaart van ons? Vraag er gerust naar aan ons kraam.

Tot binnenkort

Boer Bert & Team Lincelam