In de nieuwsbrief van deze week zetten we onze medewerker Evelien in de kijker. Wie weleens aan ons marktkraam passeert, merkte ongetwijfeld al op dat er de laatste maanden af en toe nieuwe dingen op de tafel verschijnen: muffins, spreads, … Het werk van Evelien en haar Eve’s B(io) Bakery. Hoog tijd voor een introductie!
Als creatieve duizendpoot is Eve’s B(io) Bakery ontstaan vanuit Evelien haar passie voor gezonde, pure en biologische voeding en haar werk bij Lincelam bioboerderij. Ze bakt met plezier ecologisch verantwoorde en gezonde tussendoortjes:
- glutenvrij (kans op sporen) en vegan
- alle ingrediënten van biologische oorsprong
- groenten & fruit uiteraard van bioboerderij Lincelam
Haar specialiteiten zijn de groentemuffins, groentespreads en crackers. Evelien licht alvast een tipje van de sluier wat de ingrediënten van haar groentemuffin betreft:
- 25% groenten (broccoli, courgette, pompoen, wortel, spinazie, rode kool,…) en 10% fruit (appel, peer,…)
- 20% haver-, volkoren rijst- en amandelmeel
- 20% havermelk
- 10% rozijnen (soms ook enkele dadels)
- 10% boekweit- of gierst- of kikkererwten- of quinoameel
- ook nog: kruiden (speculaas of kaneel en gember), plantaardige olie, bakpoeder, baksoda en appelazijn of citroensap
De groentemuffin is een ideaal 4-uurtje voor jong en oud, kan ook als ontbijt genuttigd worden en bevat ongeveer 65Kcal. Ze zijn vijf dagen houdbaar in de koelkast en kunnen ook even ingevroren worden zonder smaak of textuur verlies. De muffins, spreads en crackers kan je nu ook via onze webshop bestellen. Maar uiteraard is al dit lekkers (en meer) ook gewoon wekelijks beschikbaar aan ons marktkraam in Veurne, Nieuwpoort en De Panne.
Tot binnenkort
Boer Bert & Team Lincelam