15 januari 2024

Je moest ditmaal iets langer wachten op de volgende nieuwsbrief, want ook deze ging even in winterslaap. Maar hier zijn we terug, ook al blijft de temperatuur eigenlijk te laag om een echte winterslaap af te breken. Regen en wind passeerde alweer veelvuldig op het toneel de voorbije weken. Het was zelfs zo erg dat we beslisten om de eerste markt van het nieuwe jaar in Veurne wijselijk aan ons voorbij te laten gaan. En zoals je weet is dat iets dat we bij Lincelam niet lichtelijk beslissen. De temperaturen zakten vervolgens verder weg richting vriestemperaturen, maar wel vergezeld met droog weer! De zon doet ons deugd, vooral voor het moraal! Want onder die vele laagjes kledij, handschoenen, kousen en mutsen voelen we er verder helaas weinig van.

De eerste dagen van de voorbije week was de bodem vastgevroren. Hard genoeg om het zwaar materiaal eens boven te halen. En dat deden we: Op enkele uren waren alle bogen van onze af te breken tunnels verzameld. Iets wat ons een volledige dag zou gekost hebben, handmatig met zijn tweeën. Oude serres bijna allemaal afgebroken, nieuwe serres nog niet opgezet, teelten zo goed als allemaal van het veld. Perfecte timing dus om compost te voeren op het hele veld. Meestal een taak die we pas laat in het voorjaar verwezenlijkt krijgen. En jawel, een paar uur later was de loonwerker al bezig. De mooie sfeerbeelden kregen we er gratis bij.

Vanuit het marktfront kunnen we vol tevredenheid melden dat we overal terug naar onze vertrouwde vaste plaats kunnen terugkeren. Voor wie aan ons kraam nog onze nieuwjaarswensen niet mocht ontvangen, doe ik dat graag nog via deze weg: Samen met team Lincelam wens ik je een voorspoedig en vooral gezond 2024!

Tot binnenkort

Boer Bert & Team Lincelam