05 februari 2024

Wat een verwennerij! Afgelopen donderdag stonden we plots oog in oog met een Ransuil. Deze zat bij zonsondergang in onze houtkant, geduldig te wachten op het vallen van de avond. Hij/Zij keek naar ons en wij keken vol bewondering terug.

Vandaag zetten we de eerste bogen van de nieuwe tunnelserres op. Volgens onze strakke planning zouden we dan morgen de plasticfolie willen plaatsen. Maar het ziet er naar uit dat de wind daar helaas een stokje voor zal steken. We zullen zien... Zoals gewoonlijk schikt de boer zich naar wat het weer brengt. We zijn alvast tevreden met wat we wel al konden realiseren de voorbije weken. Met de spade in de hand maakten we tussen alle tunnelserres een kleine gracht. Daarin vangen we het regenwater op, dat wordt afgeleid naar ons groot regenwaterbassin. In de winter vermijden we op die manier wateroverlast in de serres en tegelijkertijd verzamelen we waterreserves voor de steeds droger wordende zomermaanden. WinWin.

Zoals eerder al op bescheiden wijze werd aangekondigd, zit er een nieuwe Lincelam-website in de pijplijn. De eindsprint is ingezet en de voorbode hiervan laat zich nu al opmerken! Een nieuw logo die gepaard gaat met nieuwe vormgeving van onze spaarkaart, kistkaart en visitekaart. Weldra  steken we ook deze eigenste nieuwsbrief in een nieuw jasje. Be prepared!

Tot binnenkort

Boer Bert & Team Lincelam