28 augustus 2023

Op het Lincelam-veld in Leisele rijpen de butternuts en oranje pompoenen rustig af, terwijl iets verder de winterprei en winterkolen genieten van de plensbuien die we de afgelopen dagen mochten ontvangen. Onder onze wiedende zorgen en trotse blikken zien we ze week op week dikker en ronder worden. Weldra gaat ook nog de najaars-spinazie de grond in en krijgen de herfstraapjes hun plaats op het veld. Zo zijn we alweer verzekerd van voldoende werk tot aan en voorbij het ‘koude-vinger-en-tenen-weer’.

Zoals je waarschijnlijk al hebt opgevangen doorheen de (digitale) wijnranken, komt er helaas een einde aan onze hoevewinkel ‘De Bioboeren’ in Beauvoorde. Ondanks menig uitdagingen konden we samen met boer Wim van Frambiosa y Besos de afgelopen (bijna) drie jaar met hart en ziel en vooral een brede glimlach de deuren in Beauvoorde openzwaaien. Het was een waar plezier om er minstens drie maal per week mensen te verblijden met gezonde voeding. Onze eindeloze dank aan alle trouwe klanten, voor de vele leuke en boeiende gesprekken, voor het uitwisselen van recepten en grappen.

Maar zoals het ook in de natuur gaat, betekent elk einde het begin van iets nieuws. Want onze groenten blijven uiteraard verder groeien en bloeien, om hopelijk verder jouw bord smaakvol te vullen!

  • Ons marktkraam krijgt er een extra werkdag bij, want naast vrijdag te Nieuwpoort en zaterdag in De Panne, vindt je ons marktkraam voortaan ook elke woensdag op de Grote Markt in Veurne, jawel! Je kan dus nog steeds zelf jouw allermooiste appel uit de bak komen kiezen of ter plekke beslissen of het nu spinazie of warmoes in die stoofpot wordt vanavond.
  • Achter de schermen werken we ook volop aan een grondige vernieuwing van onze website en webwinkel. In éénzelfde beweging gaan we samen met de nieuwe website op zoek naar nieuwe afhaalpunten, om ons assortiment op een nog flexibelere manier tot bij jou te brengen. Houd dus zeker onze social media in de gaten of schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief, om op de hoogte te blijven. Ben je zelf geïnteresseerd om bij jou zo’n afhaalpunt te starten, aarzel dan niet om ons hierover te contacteren.
  • En alsof ik al volledig in de back-to-school sfeer zit, ontvang je dit bericht bovenal met de heuglijke aankondiging van onze gloednieuwe Lincelam-nieuwsbrief! Want ik zet me aan de schrijftafel, twee maal per maand, om je mee te nemen doorheen de seizoenen op onze groentevelden: Van de kleurenpracht der zomertomaten naar die van de herfstbladeren, van de frisse voorjaarsrucola naar de krokante winterboerenkool. Misschien nemen Lander, Alexia of Evelien af en toe eens de pen ter hand, wie weet…

Je snapt het al: Het is van het allergrootste belang om je te abonneren op onze nieuwsbrief, om mee met ons deze nieuwe start aan te vatten. En alsof dat nog niet genoeg is om je te overtuigen, krijg je er nog een seizoensgebonden attentie op de koop toe bij! Vraag ernaar aan ons marktkraam of vermeld “nieuwe nieuwsbrief abonnee" in de notities bij het afrekenen van jouw online bestelling.

Tot binnenkort

Boer Bert & Team Lincelam